Min barndoms jular

Färgglada spelande julslipsar, en engångskamera i julstrumpan, ett barnbord fullt med kusiner och en evig väntan på tomten. Jag minns min barndoms jular med så mycket glädje och kärlek och jag hoppas att mina framtida barn kommer få samma positiva upplevelse. Min släkt är stor och vi är varandra nära, främst på pappas sida. Med dem äter vi alltid frukost på julaftonsmorgonen och det har vi gjort så länge jag kan minnas. Det är nog den mest regelbundna tradition vi har, oavsett vilka vi firar med på dagen eller var vi är så ser julfrukosten alltid likadan ut. Min pappa har fem syskon och med deras barn, respektive samt farmor och farfar med respektive blir vi 20-30 personer (beroende på om min faster med familj är uppe över jul samt lite olika från år till år till följd av att nya barn föds), men det känns aldrig trångt - bara omfamnande och tryggt att ha alla nära och kära tillsammans.
 
Mamma/tomten gav alltid oss barn i julstrumpan en engångskamera, den användes flitigt under julafton och kommande mellandagar för att sedan framkallas. Det var en sak vi längtade efter varje år och tyckte var så kul! Vi har även alltid fått varsin film att titta på efter frukosten medan de vuxna ordnade inför nästa firande samt en porslinstomte som vi skrivit namn och årtal under med spretig barnhandstil. Jag tycker det är fint att en så stor del av mitt julpynt är en så nostalgisk sak som dessa tomtar som jag växt upp med och haft ståendes på mitt rum under julen. 
 
Mycket har förändrats sedan dessa jular och den största förändringen är väl att min pappa inte längre lever och vi inte längre bor i huset jag växte upp i (detta hände dock 2007 respektive 2011 så det är inget nytt). Men jag är glad för de fina minnena jag har och prydnadstomtarna och de framkallade bilderna som förstärker mina minnen från denna fantastiska tid.
 
Finns det något ni förknippar med era barndoms jular?
 
 
 
 
 
#1 - Jul hos Linda

Så fina minnen, och vad fint att du delar med dig! Jag älskar idén med en engångskamera kring jul, wow så mysigt. Tror det skulle funka nu också, man blir liksom glad av allt analogt känner jag :D

Svar: Ja men faktiskt! I dessa tider när man tar så många bilder med mobilen uppskattar man ju framkallade bilder så mycket!
Caroline Fängström

#2 - Annie

Men vad mysigt att läsa om era barndomsjular! Det låter underbart och så fina jultraditioner ni hade <3. Kan tänka mig att det är väldigt speciellt att ta fram de där tomtarna varje jul <3.
Jag beklagar sorgen med din pappa <3.

Svar: Ja verkligen, tack <3
Caroline Fängström

#3 - Anonym

Så fint skrivet ❤️
/Farmor