JULLISTAN OM VÅRA ÄLSKADE JULBLOGGAR

Hej alla! Annie som skriver bloggen Våran Lilla Julvrå har gjort en jullista om julbloggar och jag tyckte att denna skulle vara perfekt som min allra första jullista att svara på i denna blogg! 
 
JULLISTAN OM VÅRA ÄLSKADE JULBLOGGAR

1. Varför började du julblogga?
Jag är ju rätt ny på att julblogga i och med att jag startade förra året bara och det gjorde jag efter att själv ha läst julbloggar intensivt många säsonger. Själva tanken på att jag själv skulle göra det kom allt eftersom julen började närma sig och jag var jättetaggad och ville dela med mig av min längtan men kände mig hindrad av att mina nära och kära inte alls var intresserad av juldukningar och lussekatter i oktober. Så jag bestämde mig för att sälla mig till mina likar!
 
2. Vad heter din julblogg och varför gav du den det namnet?
Tråkigt nog blev det bara Carros jul i och med att jag kallas Carro. Jag önskar att jag hade kommit på något mer påhittigt namn, men det verkar tyvärr vara så att min kreativa sida inte är påhittig just när det gäller ord - därför jag inte julrimmar!
 
 
3. Hur tänker du runt utseendet på din julblogg?
Det estetiska är väldigt viktigt för mig, jag vill gärna att det ska vara skönt för ögat och väldigt lättläst gällande textsnitt och så. Däremot önskar jag att det hade varit lite juligare, men jag jobbar på det!
 
4. Var brukar du sitta/ligga/stå och julblogga?
Min sambo har ett riktigt nördigt datarum med en superbra dator, affischer från sagan om ringen och liknande som jag i princip alltid sitter vid och det sker nästan enbart på kvällen när han har somnat då jag är en nattuggla. Det finns ingen annan tid som min kreativitet och skaparlust flödar så mycket som den gör mitt i natten när jag är ensam vaken.
 
 
5. Vad får dig att känna för/vilja skriva ett julbloggsinlägg?
Vanligtvis brukar min inspiration komma från det estetiska - alltså att jag hittar något fint stilleben att ta kort på eller att jag får en tanke om något som skulle bli fint på bild och förmedla bra julkänsla och då kommer inlägger därefter med inspirationen från bilden. Det händer väldigt sällan att jag skriver text först och sedan tar någon passande bild.
 
6. Har du ett speciellt tema/fokus/tanke med din julblogg?
Nej egentligen inte förutom att jag vill försöka hålla det personligt och inte så mycket produktnyheter. Jag älskar olika julsmaker företag kommer med i juletider men jag tycker inte om att skriva om det, tycker det är supertråkigt! Sen har jag som avsikt att sprida julkänsla utan att egga på konusmtionshetsen hos dem som läser, vilket är supersvårt! Men det är en tanke jag försöker ha med mig.
 
 
7. Tänker du på din julblogg under HELA året?
Nä det gör jag inte, men lyssnar däremot på julmusik väldigt ofta under året! Varje sommar får jag minst en knäpp när jag måste lyssna på julmusik någon vecka innan jag kan gå vidare haha.
 
8. Vad tycker du är det mest positiva respektive negativa med att julblogga?
Positiva - ett jättebra utlopp för kreativiteten, ett bra community för likasinnande jultokar och den bästa källan för julinspo! Negativa - jag kan tycka det är svårt att uttrycka mig i skrift och är rädd att jag ibland skriver lite robotaktigt. Jag har varit väldigt intresserad av att skriva förut så jag har väldigt höga krav på mig själv just gällande skrift. Med foton är det mycket enklare för där har jag noll förväntningar på mig själv.
 
 
9. Om du skulle ha kunnat intervjua vem som helst (levande/historisk/känd/okänd) för ett julbloggsinlägg, vem skulle det vara och varför? Tomten räknas INTE😂!
Skulle definitvt välja Zoe Sugg! Linda på julhoslinda skrev ett inlägg där hon tipsade om julvloggar och då var Zoe Sugg en av dem. Tydligen är hon väldigt stor på youtube men jag hade aldrig hört talas om henne, fastnade dock ordentligt i hennes vloggar. De är så bra och man får otroligt bra julkänsla! De inspirerade mig faktiskt så pass mycket att jag funderar på att starta en youtubekanal med en vän som är inriktad på jul! Blir nervös bara av att skriva detta, men det skulle vara så kul! Zoe Sugg skulle jag intervjua för hennes absolut bästa tips för julkänsla - något som hon verkar vara väldigt bra på!
 
10. Finns det någon annan julbloggare vars julfirande du skulle vilja ta del av?
Här måste jag skriva Anna som skriver bloggen jul, strålande jul. Älskar hennes stämningsfulla bilder och jag kan knappt föreställa mig julkänslan och pirret i magen man skulle få av att vara i den miljön på själva julen!
#1 - Annie

Åh vad kul att du också tog dig tid att svara på frågorna! Jag har aldrig hört talas om Zoe Sugg men blir nästan lite sugen på att kolla...trots att jag inte är så intresserad av Youtube videos etc.
Jag känner igen det där med prestationskrav på en själv; jag hade det mycket i början på julbloggen. Men med åren har jag lärt mig att bara skriva från hjärtat och släppa kraven. Vi har alla olika stilar på våra bloggar och det är härligt eftersom det finns något för alla:) Julkram <3

Svar: Bra råd! Är inte heller så intresserad av youtube generellt, men just inom jul finns det så mycket roligt att kolla på. Så sant, kram!
Caroline Fängström