Provbakat pepparkakor

På torsdag ska jag träffa några vänner på glöggmys och då ska vi alla baka en sak var och ta med. Min tanke var först någon modern superinvecklad grej typ macarons med lingon- och ingefärsmak eller något men sen kände jag bara att nä, ribban behöver inte ligga så högt hela tiden. Så jag bestämde mig till slut för att baka pepparkakor! Det kommer dessutom bli över mycket deg så jag tänkte frysa in den så har jag färdigt när jag ska baka nästa gång. Jag gjorde efter Leila Lindholms recept (klicka här) för att jag använde mig av det receptet i förrfjol och var då jättenöjd. Men, mitt i baket inser jag att det här är ju inte riktigt samma recept som jag använde förra gången. För två år sedan var de olika pepparkakskryddorna (ingefära, kanel osv) utskrivna separat i receptet men i år var de sammanslagna under just pepparkakskrydda som då skulle vara Leilas egna kryddning medan jag såklart köpt en helt vanlig påse med pepparkakskryddor. Den stora skillnaden på det här receptet och många andra är att det faktiskt är peppar i degen och det var det jag tyckte blev så gott förrförra året. Nu fick jag helt enkelt improvisera lite och krydda på lite på känn bara, så därför ville jag provbaka en plåt bara för att se hur smaken blev i de färdiga kakorna och jo, de blev goda (om än lite för tjocka på provbaket) men vill mig minnas att de blev ännu godare förrförra året.